Van 31 augustus t/m 3 september is in opdracht van het CBI een delegatie uit Nederland op bezoek gegaan bij 9 Macedonische wijnhuizen. Een geslaagde trip!

CBI is het Centrum tot Bevordering van Import uit ontwikkelingslanden, een agentschap van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Wines of Macedonia [link naar: www.winesofmacedonia.mk] heeft voor de Nederlandse delegatie bestaande uit pers, wijnschrijvers, sommeliers en wijnprofessionals, een programma gemaakt waarin ze 9 wijnhuizen bezoeken, waaronder de wijnhuizen waarvoor Univin de importeur is. Vinissima is ook meegeweest. Lees hoe onder de indruk zij zijn van hun bezoek aan de wijnhuizen. Er werd gehoord: “Mooie lunch met traditionele hapjes en interessante proeverij. Ook hier weer welkom tijdens oogsttijd. Moet je in Frankrijk eens mee aankomen.” en “Wow. Geweldge wijnen en ontvangst.”.

CBI heeft als doelstelling bij te dragen aan de economische ontwikkeling in ontwikkelingslanden door het vergroten van hun export naar Europa. Univin draagt hier haar steentje aan bij door wijn van de Macedonische wijnhuizen te importeren.

Univin-Nederlandse-delegatie-Macedonië

Univin-Nederlandse-delegatie-Macedonië-1