Wijnhuizen
Univin importeert wijn uit Noord-Macedonië van verschillende wijnhuizen: Ezimit Vino, Imako, Popova Kula, Popov, Skovin, Tikves en Venec.

Ezimit Vino is een modern en milieuvriendelijk wijnhuis dat een lange traditie van Noord-Macedonische druiventeelt combineert met toptechnologie. Het wijnhuis is in 1993 opgericht en verkoopt ruim 3 miljoen liter wijn per jaar. De druiven groeien in een ecologisch gebied en worden met de hand geplukt. Voor elke soort druiven is er een speciaal proces van wijnbereiding ontworpen. De wijn wordt in speciale tanks bewaard. Nieuwe ontwikkelingen worden op de voet gevolgd zodat er voor iedere smaak en gelegenheid wat wils is.

Imako is een echt familiebedrijf en bestaat sinds 1989. Het is gevestigd in de stad Štip. De wijngaarden liggen in het midden en het oosten van Noord-Macedonië, in de wijnregio Povardarie. De capaciteit van het wijnhuis ligt op ongeveer 10 miljoen liter kwalitatief hoogwaardige wijn per jaar. Hiermee is het de derde grootste wijnleverancier in Noord-Macedonië. De capaciteit is niet het enige pluspunt. Ook de wijze waarop de wijn wordt geproduceerd en gebotteld, de kennis en apparatuur, zijn in lijn met de meest moderne en verfijnde wijntechnologieën. De droom van het bedrijf is om een erkend merk te zijn dat kwaliteitswijnen voor elke tafel biedt zowel op de binnenlandse als de wereldwijde wijnmarkt. Zij willen kwaliteitswijn beschikbaar maken voor iedere consument, daarom bieden zij een diversiteit in de verpakking en soorten wijnen.

   Imako
Skovin
Skovin produceert 17 miljoen liter wijn per jaar en wordt over de hele wereld verkocht. Skovin wijnen hebben 53 internationale prijzen ontvangen voor de kwaliteit van de wijn. De missie van Skovin is om nieuwe soorten wijn te ontdekken en om wijnen van wereldklasse te produceren met een hoge kwaliteit en concurrerende prijzen. Zij willen met hun wijnen volledig inspelen op de smaak van de consument.
Skovin wijngaarden liggen verspreid over glooiende hellingen. Zij staan er om bekend dat zij druiven hebben met unieke smaken. Dit komt mede door de strenge vorst in de winter en de lange droge warme zomers. Het schone milieu en het grote aantal zonnige dagen zorgen voor een hoog percentage van suiker en de kwaliteit van de druiven.

Tikves is gelegen in het Povardarie wijngebied, gelegen in het centrale deel van Noord-Macedonië en in het hart van de wijnproductie. Tikves bestaat sinds 1885.
De wijngaard is gelegen op 2.000 vierkante kilometer vruchtbare grond op lichtglooiende heuvels en omgeven door bergen. Het klimaat wordt gekenmerkt door lange hete zomers en milde en regenachtige winters. De beroemde Vardar rivier snijdt de vallei in twee delen. Deze twee delen verschillen in reliëf, klimaat , oppervlaktewater, bodemkwaliteit, flora en fauna. Het oostelijk deel van de vallei is droog en dun bevolkt, terwijl het westelijke deel vruchtbaar en dichtbevolkt is. Dit gebied is rijk aan bossen, mineralen, weiland, wijngaarden en boomgaarden. De meest voorkomende soorten rode wijn zijn Kratosija , Burgundec, Cabernet Sauvignon en Merlot. Voor de witte wijnen zijn dat Smederevka, Chardonnay, Muscat Otonel en Traminec.

         
        
  Popova Kula is een zeer modern wijnhuis en hotel in één. Een unieke ervaring om in een wijnhuis tussen de druivengaarden te overnachten. Tradities worden in ere gehouden: wijnbouw op steile hellingen, houten vaten, historische druivenrassen en oorspronkelijke gerechten. In hun wijngaarden produceren zij als enige in de wereld Stanushina. Daarnaast Vranec en Cabernet Sauvignon. De andere rassen kopen ze van lokale kleine wijnbouwers. Ze produceren een half miljoen liter wijn per jaar: een breed spectrum van wijnen van hoge kwaliteit. 
Popov Winery is een prestigieus wijnhuis in Sopot. Dit ligt in het hart van het Tikves wijngebied. Het wijnhuis is opgericht in 2001 en startte met 17 ha wijngaarden. De afgelopen jaren is geïnvesteerd in het verbeteren van het technologische en het arbeidsproces van de verwerking van de druiven en de toename van de capaciteit. Nu bezit het wijnhuis 40 ha wijngaarden waar druiven onder ideale omstandigheden rijpen. Jaarlijks worden tussen 150.000 en 200.000 flessen geproduceerd. Dit zorgt voor het behoud van strikte kwaliteitscontrole in alle stadia van het proces. De karakteristieke wijnen van Popov Winery zijn een combinatie van moderne technologie en kennis van de traditionele methodes die eeuwenlang in het gebied zijn beoefend.

.
   

Venec Winery is gelegen in het Zuid-Oosten van Noord-Macedonië in het kleine dorpje Dolni Disan. Het gebied is omringd door wijnstokken. Venec Winery heeft zo’n 300 hectare aan eigen wijngaarden en produceert daarmee gemiddeld 150.000 liter wijn per jaar. Het wijnhuis bestaat ruim 50 jaar en heeft in die jaren de nodige ervaring opgedaan: ze zijn altijd blijven werken aan een kwaliteitsverhoging van haar wijnen.