Tikveš Temjanika Special Selection

Temjanika is de wijn die iedereen verleidt. Temjanika Special Selection is een bijzondere droge witte wijn met heldere groen en gele nuances. Het is gemaakt van de inheemse druif Temjanika, wat het een unieke wijn maakt. De wijn heeft perfect uitgebalanceerd aroma’s van kruiden, mandarijnschil en fruitige geuren als grapefruit, sinaasappel, abrikoos en meloen. De luxe smaak ontstaat door de lichte textuur in de mond, goede balans van extracten, zuren en alcohol met aangename en gemiddelde tot lange afdronk. Een nog te ontdekken smaak in de wijnwereld.

Herkomst: De druiven worden handmatig geplukt en gesorteerd. Het sap wordt gewonnen door voorzichtig de druiven te pletten. De druiven worden op verschillende dagen geplukt, zodat zij de optimale rijpheid met de gewenste concentratie van suiker en zuurgraad kunnen bereiken. De druiven behouden hun sappigheid en frisheid dankzij de wijze van irrigeren. Deze frisheid is terug te proeven in de wijn. Deze zorg en fijne behandeling van elke druif worden weerspiegeld in de verleidelijke smaak van Temjanika Special Selection.

Lekker bij: (gekruide) frisse salades, gekookte groenten, gekruid varkensvlees, fruitsalades.

Wijnhuis Tikveš: Het oudste en grootste wijnhuis in Zuidoost-Europa.

Anderen bekeken ook

Persoonlijk advies

Ben je op zoek naar nieuwe wijnen? Wij helpen je met plezier & gemak met het uitkiezen van wijnen uit de authentieke wijnwereld. Dankzij jarenlange relaties met de wijnhuizen zorgen we voor mooie unieke wijnen, wijnen in de juiste fles voor de juiste prijs. Verras ook jouw klanten!