Tikveš T’ga za Jug

Deze heerlijke halfdroge rode wijn is gemaakt van de inheemse krachtige druivensoort Vranec. De druif staat bekend om zijn rijke smaak en intense aroma’s. De wijn heeft een intens rode kleur. In de neus vertoont deze wijn aroma’s van rood fruit en in de mond proef je een onderscheidende smaak van zwarte bessen, frambozen, bramen en rozijnen. De wijn heeft rijpe tanninen waardoor hij een prettige wat zoete afdronk heeft.

Herkomst: T’ga za Jug is genoemd naar het iconische Macedonische gedicht ‘Longing for the South’ uit 1973. T’ga za jug ‘ (verlangen naar het zuiden) is het icoon van de Macedonische wijnindustrie en een van de meest verkochte wijnen uit Macedonië. De trots van Macedonië is afkomstig uit de wijnstreek Tikves.

Lekker bij: gegrild vlees, wild, goed te combineren met diverse kaassoorten.

Wijnhuis Tikveš: Het oudste en grootste wijnhuis in Zuidoost-Europa.

Anderen bekeken ook

Persoonlijk advies

Ben je op zoek naar nieuwe wijnen? Wij helpen je met plezier & gemak met het uitkiezen van wijnen uit de authentieke wijnwereld. Dankzij jarenlange relaties met de wijnhuizen zorgen we voor mooie unieke wijnen, wijnen in de juiste fles voor de juiste prijs. Verras ook jouw klanten!