Venec Chardonnay Oak Plus

Deze Chardonnay is een droge witte wijn van de variëteit Chardonnay uit de eigen wijngaarden. Het is een bijzonder elegante houtgerijpte wijn met uitnodigende kristal gouden kleur. Door het 12 maanden rijpen op eikenhouten vaten krijgt de wijn zowel in geur als smaak tonen van toast en vanille, echter elegant en verfijnd. In de geur zijn ook tonen van steenfruit als perzik en abrikoos met een vleugje citrus. De smaak is subtiel met tonen van peer, perzik en abrikoos en anderzijds toast, vanille en vleugje citrus: een aangename frisheid met knapperige zuren. De malolactische fermentatie komt terug in de smaak en afdronk die lang kruidig is.

Herkomst: Venec Winery is gelegen in het zuidoosten van Macedonië. De druiven komen uit de eigen wijngaarden in het dorp Muratov Dol.

Lekker bij: vis als zalm en tonijn, kip, wit vlees, lichte en stevige kazen.

Wijnhuis Venec: Traditie in elke wijndruppel.

Anderen bekeken ook

Persoonlijk advies

Ben je op zoek naar nieuwe wijnen? Wij helpen je met plezier & gemak met het uitkiezen van wijnen uit de authentieke wijnwereld. Dankzij jarenlange relaties met de wijnhuizen zorgen we voor mooie unieke wijnen, wijnen in de juiste fles voor de juiste prijs. Verras ook jouw klanten!