IMAKO VINO

Een van de grootste wijnhuizen

Imako Vino is een echt familiebedrijf. De International Macedonische Kompany (I-ma-ko) werd in 1989 opgericht. In 2002 vestigden ze zich in de buurt van de stad Štip.

Voortreffelijke klimatologische omstandigheden
De wijngaarden liggen in het midden en het oosten van Macedonië in de wijnregio Povardarie. Dit wijngebied deelt dezelfde lengtegraad als enkele van de grootste wijngebieden ter wereld. Dat zijn Bordeaux in Frankrijk, Toscane in Italië en Napa Valley in de VS. Het gebied heeft een voortreffelijk klimaat met veel zonnige dagen vooral in de laatste rijpingsfase met lange warme herfsten.

Grote productie hoogwaardige wijnen
De capaciteit van het wijnhuis ligt op zo’n 11 miljoen liter kwalitatief hoogwaardige wijn per jaar van zowel inheemse als internationale

variëteiten. Hiermee is het een van de grootste wijnhuizen in Macedonië. De capaciteit is niet het enige pluspunt. Ook de wijze waarop de wijn wordt geproduceerd en gebotteld, de kennis en apparatuur, zijn in lijn met de meest moderne en verfijnde wijntechnologieën. Imako Vino slaagt erin om hedendaagse wijnbereidingstechnologieën te combineren met ‘oude wereld’ wijnbereidingstechnieken, creativiteit en kennis om wijnen van wereldklasse te produceren. Ze zijn gecertificeerd volgens de ISO 22000:2005-norm voor de productie van veilig voedsel en HACCP.

Traditie en innovatie gaan hand in hand
Door traditie en innovatie te versmelten, produceren ze herkenbare wijnen. De droom van het bedrijf is om een erkend merk te zijn dat kwaliteitswijnen voor elke tafel biedt zowel op de binnenlandse als de wereldwijde wijnmarkt. Zij willen kwaliteitswijn beschikbaar maken voor iedere consument. Daarom bieden zij een diversiteit in verpakkingen en soorten wijnen.

In het dna van onze wijnstokken en onze mensen zit het verlangen om het allerbeste van het terroir tot uitdrukking te brengen in de wijnen en wijnen van wereldklasse te produceren.

Imako Vino

In het dna van onze wijnstokken en onze mensen zit het verlangen om het allerbeste van het terroir tot uitdrukking te brengen in de wijnen en wijnen van wereldklasse te produceren.

Imako Vino

DE WIJNEN VAN IMAKO

Imako Vino heeft meerdere collecties wijnen in verschillende stijlen variërend van droog tot halfzoet.

De Traditional Collectie zijn tafelwijnen van inheemse druivensoorten met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

De Discover Collection is gemaakt van inheemse en internationale kwaliteitsdruiven. Het zijn fruitige wijnen met een prachtige balans en geweldige drinkbaarheid.

Majestic zijn premium wijnen die elegante complexiteit combineren met structuur, waarin de expressie van aroma’s en specifieke kenmerken van druiven naar voren komen.

Imako Majestic wijn
Imako Majestic wijn