POPOV WINERY

Kwaliteit in iedere wijndruppel

Popov Winery is een prestigieus familiebedrijf in het dorp Sopot. Dit ligt in het hart van het Tikves wijngebied, het beroemdste wijngebied van de Balkan. Het wijnhuis is opgericht in 2001 en startte met een capaciteit van 150.000 liter wijn en 17 ha wijngaarden.

Popov blijft ontwikkelen
De afgelopen jaren is geïnvesteerd in het verbeteren van het technologische en het arbeidsproces van druivenverwerking en de toename van capaciteit. Nu bezit het wijnhuis 40 ha wijngaarden waar druiven onder ideale omstandigheden groeien. Het wijnhuis heeft een capaciteit van 350.000 liter wijn.

Karaktervolle wijnen
Jaarlijks worden tussen 150.000 en 200.000 flessen geproduceerd. Zo kan strikte kwaliteitscontrole in alle stadia van het proces behouden blijven. De karaktervolle wijnen van Popov Winery zijn een combinatie van moderne technologie en kennis van de traditionele methoden die eeuwenlang in het gebied worden toegepast. In het ondergrondse deel van de wijnmakerij kunnen de wijnen verder rijpen in eikenhouten vaten. Daar is de temperatuur het hele jaar constant. Zo verbetert de kwaliteit constant.

Medailles in internationale wedstrijden
Het doel van Popov Winery is om de kwaliteit van elke druppel wijn te behouden en zelfs te verbeteren. De buitengewoon gunstige natuurlijke kenmerken van de bodem en het klimaat zorgen mede voor deze mooie wijnen. Wijnen van Popov Winery hebben terecht verschillende gouden,  zilveren en bronzen medailles gewonnen in vele internationale wedstrijden.

Onze wijngaarden liggen in het hart van Tikves, het meest bekende wijngebied van de Balkan. Hier zijn uitermate gunstige natuurlijke omstandigheden van de bodem en het klimaat.

Popov Winery

Popov Winery wijngaarden met unieke druiven
Popov Winery wijngaarden met unieke druiven

Onze wijngaarden liggen in het hart van Tikves, het meest bekende wijngebied van de Balkan. Hier zijn uitermate gunstige natuurlijke omstandigheden van de bodem en het klimaat.

Popov Winery

DE WIJNEN VAN POPOV

Popov wijnen zijn van hoge kwaliteit, met rijke fruitige en bloemige aroma’s die kenmerkend zijn voor hun variëteiten en de regio. Het zijn bijzondere wijnen voor scherpe prijzen.

Witte wijnen zijn gemaakt van Temjanika, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Traminer en Pino Gris. Vooral hun witte wijnen zijn fris, eigenzinnig, vol fruit en levendig met minerale aroma’s die zelden worden gezien in Macedonië. Hiermee toont Popov Winery het unieke karakter van hun territorium.

Rode wijnen zijn gemaakt van Vranec, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah en Cabernet Franc.

Popov Winery wijnen en wijnvaten

KIJK NAAR POPOV WINERY