SKOVIN WINERY

Onze klanten zijn onze vrienden

In 1979 werd wijnhuis Skovin opgericht in de Skopje wijnstreek. Skovin produceert 17 miljoen liter wijn per jaar die over de hele wereld worden verkocht zoals in Europa, het Verre Oosten, Rusland, Japan, China, Australië, Canada, Singapore en de VS. De wijnen van Skovin staan bekend om hun goede kwaliteit. Ze zijn bekroond met 53 internationale prijzen.

Wijn als eeuwenoude traditie
Macedonië ligt in het Middellandse Zeegebied, dat volgens de kronieken wordt beschouwd als het vaderland van de wijn. Deze goddelijke drank die de geest van de oude goden, nationale helden en dichters aanmoedigde wordt daar al meer dan 5.000 jaar geproduceerd. Deze eeuwenoude tradities gebruikt Skovin bij het maken van wijn.

Unieke smaken dankzij geweldige omgeving
Skovin wijngaarden liggen verspreid over glooiende hellingen van de heuvels rond Skopje. Sommige wijngaarden zijn afkomstig uit de tijd van het antieke Macedonië. Anderen zijn nu klaar om een rijke oogst op te leveren. Zij staan er om bekend dat hun druiven unieke smaken hebben. Dit komt mede door de strenge vorst in de winter en de lange droge warme zomers. Het schone milieu en het grote aantal zonnige dagen zorgen voor een hoog percentage van suiker en de kwaliteit van de druiven. Dit alles draagt bij aan de productie van wijn met superieure en unieke aroma en stijl.

Onze klanten zijn onze vrienden
De missie van Skovin is om wijnen van wereldklasse te produceren met een hoge kwaliteit en concurrerende prijzen. Zij spelen met hun wijnen in op de smaak van de consument zodat het grote publiek ervan kan genieten. Hun motto: onze klanten zijn onze vrienden. Het resultaat van hun passie voor wijnen zijn uitstekende bekroonde wijnen.

Macedonië ligt in het Middellandse Zeegebied, het vaderland van de wijn. Wijn is overal in aanwezig: in mythologie, religie, kunst en literatuur. Wijn maakt een levensstijl uniek.

Skovin Winery

Skovin Winery eeuwenoude tradities
Skovin Winery eeuwenoude tradities

De oudste archeologische vondsten tonen aan dat mensen in dit gebied wijngaarden hebben verbouwd en wijn hebben gemaakt sinds de 13e eeuw voor Christus. Die tradities houden we in ere.

Skovin Winery

WIJNEN VAN SKOVIN

Skovin Winery produceert meer dan 45 verschillende wijnen. Ze zijn ingedeeld in verschillende productielijnen, elk met verschillende smaken en prijskaartjes.

De Top Premium wijnen zijn bijzondere wijnen. De druiven komen uit micro-locaties van de wijngaarden waar ze groeien met behulp van speciale landbouwtechnieken. In het pre-fermentatieproces en tijdens de fermentatie wordt hoogstaande technologie gebruikt. Het rijpen van deze wijnen is een lang proces.

De Premium wijnen is een lijn van topwijnen. Deze worden gemaakt wordt van de beste druiven met unieke kenmerken en complexiteit. Ze zijn bedoeld voor echte kenners en wijnliefhebbers.

De Selected Edition lijn is een van de meest gewilde lijnen op de markt en zeer bekend bij wijnconsumenten en wijnliefhebbers.

DE WIJNEN VAN SKOVIN

De Varieties Selection is het talrijkst. De wijnen in deze lijn worden gemaakt van één druivensoort. Ze zijn van standaardkwaliteit ongeacht het oogstjaar.

KIJK NAAR SKOVIN WINERY