TIKVEŠ WINERY

Het oudste en grootste wijnhuis in Zuidoost-Europa
Tikves Winery logo

Tikveš is gelegen in het Povardarie wijngebied, gelegen in het centrale deel van Macedonië en in het hart van de wijnproductie. Tikves bestaat sinds 1885. Ze zijn het oudste en grootste wijnhuis in Zuidoost-Europa en de grootste van Macedonië.

Wijn met toewijding gemaakt
De kleuren van het land, de mensen, het landschap, de muziek en de aroma’s weerspiegelen in de wijnen. Tikveš gaat verder dan verwachtingen, omarmt innovatie en is steeds op zoek naar nieuwe markten. Tikveš-wijnen groeien op zonovergoten wijngaarden, worden met liefde gekoesterd, gemaakt en gebotteld door topexperts in de wereldwijde wijnindustrie. De onderscheidingen die hun wijnen krijgen, zijn het bewijs van en de beloning voor hun toewijding.

Modern productieproces
De laatste jaren is er aanzienlijk geïnvesteerd in de nieuwste technologie en is er veel aandacht besteed aan het verbeteren en moderniseren van het hele productieproces. Ze experimenteren om nieuwe smaken te creëren. Elke ‘uitvinding’ die ze maken, is een combinatie van lokale en internationale druivensoorten. Hiermee wordt lokale traditie van wijn gecombineerd met wereldervaringen.

De vruchtbare wijngaarden
De superieure wijnen zijn het resultaat van de perfecte synergie van de aarde, de lucht, de zon en de beste druiven uit de Tikveš-regio. De wijngaard is gelegen op 2.000 km2 vruchtbare grond op lichtglooiende heuvels en omgeven door bergen. Het klimaat wordt gekenmerkt door lange hete zomers en milde en regenachtige winters. In de wijnen voel je het mysterie van de ochtenddauw in de Barovo-vallei, de surrealistische stilte van de Bela Voda rivier en de zanderige hellingen en de warme bries in Lepovo.

We plukken elke druif van onze wijngaarden met de hand.

Druif voor druif.

Tikveš Winery

Tikves Winery de handen achter de wijn
Historische schildering Macedonië

We plukken elke druif van onze wijngaarden met de hand.

Druif voor druif.

Tikveš Winery

WIJNEN VAN  TIKVEŠ

Tikveš Winery maakt authentieke en kwalitatieve wijnen van zowel internationale als inheemse druifsoorten zoals zoals Temjanika, Smeredevka, Vranec en Kratoshija. Dit wijnhuis heeft meer dan 50 verschillende wijnen in hun assortiment. De T’Ga Za Jug is wel één van hun bekendste wijnen gemaakt in 1973 van de inheemse druif Vranec. Een ster was geboren.

De meest voorkomende soorten rode wijn zijn Kratosija, Cabernet Sauvignon en Merlot. Voor de witte wijnen zijn dat Smederevka, Chardonnay, Muscat Otonel en Traminec. Op de micro-locaties groeien de druiven voor de bekroonde wijnen Bela Voda en Barovo.

Tikves winery unieke wijnen

DE WIJNEN VAN TIKVEŠ

KIJK NAAR TIKVEŠ WINERY

EEN SELECTIE VAN TIKVEŠ WIJNEN